SUDAN’DA AÇLIK KRİZİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
Yayın tarihi: 13.07.2026 15:02
Güney Sudan genelinde açlık krizi giderek kötüleşiyor. Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırmasına göre, Nisan ve Temmuz 2026 arasında yaklaşık 7,8 milyon insanın gıda güvensizliği kriziyle karşı karşıya kaldığı açıklandı. Bu rakam geçen yılki tahminden yaklaşık 280.000 kat daha fazla.
Bunlardan yaklaşık 73.000 kişi, açlıkla, aşırı gıda kıtlığıyla ve artan ölüm riskiyle karşı karşıya kalarak felaket koşullarında yaşıyor.
2,5 milyon kişi acil durum koşullarında bulunurken, 5,3 milyon kişi de ellerinde kalan az miktardaki gıdayı tüketmeden günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.
BESLENME KRİZİ DE GİTTİKÇE BÜYÜYOR
Beslenme krizi de bununla birlikte daha da kötüleşiyor.
Tahminlere göre, beş yaş altı yaklaşık 2,2 milyon çocuk akut yetersiz beslenme nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyuyor; bu sayı önceki değerlendirmeye göre yaklaşık 90.000 artış gösterdi.
Ayrıca 1,2 milyon hamile ve emziren kadının da acil beslenme desteğine ihtiyacı var.
Bu kriz, çatışmalar, yerinden edilmeler ve geçim kaynaklarını yok eden, piyasaları altüst eden ve toplulukları yardımdan mahrum bırakan tekrarlanan şoklar nedeniyle daha da şiddetleniyor.
Birçok sıralamada Güney Sudan, dünyanın en yoksul ülkesi olarak gösteriliyor.

Yorum Yap
Bağış Seçenekleri
Su ve Kuyu Projeleri
Afrika’nın en büyük ihtiyacı olan temiz ve içilebilir su kaynaklarına yönelik faaliyetlerimiz Uganda ...
Süt Keçisi
Dünyada aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzde 67'si Sahra Altı Afrika’da yaşam mücadelesi ...
Güneş Kiti
Afrika Kıtası’nda nüfusun yarısını oluşturan yaklaşık 620 milyon kişi elektriğe ulaşamıyor. Elektriğ ...
Afriped Hijyen Seti Bağışı
TADD olarak özellikle Afrika kırsalında yaşayan kadın ve genç kızların en önemli ihtiyaçlarından bir ...




