SABUN ÜRETİMİ PROJESİ
Yayın tarihi: 20.04.2026 14:42
Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD), Mali’nin başkenti Bamako’da maddi zorluk yaşayan ve herhangi bir mesleği bulunmayan kadınlara yönelik sertifikalı sabun yapma kursu başlattı.
Bölgede sabun; çamaşır ve bulaşık yıkamadan kişisel temizliğe kadar günlük hayatın her alanında yoğun olarak tüketilirken, özellikle el yapımı sabunlara büyük ilgi gösteriliyor.
Afrika’da hayata dokunan proje anlayışıyla hareket eden TADD, Afrikalı kadınlara sabun yapımını öğreterek kendi geçimlerini sağlayabilmelerine katkı sunmayı hedefliyor.
Sekiz gün süren kurs, 25 kişilik bir grupla gerçekleştirildi. Programı başarıyla tamamlayan kadınlara sertifika verilirken, hem ev ekonomilerine katkı sağlamaları hem de istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor.
Ayrıca eğitim programının ardından katılımcılara, üç ay boyunca sabun üretimi yapabilecekleri malzemeler de temin edildi.



Yorum Yap
Bağış Seçenekleri
Su ve Kuyu Projeleri
Afrika’nın en büyük ihtiyacı olan temiz ve içilebilir su kaynaklarına yönelik faaliyetlerimiz Uganda ...
Süt Keçisi
Dünyada aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzde 67'si Sahra Altı Afrika’da yaşam mücadelesi ...
Güneş Kiti
Afrika Kıtası’nda nüfusun yarısını oluşturan yaklaşık 620 milyon kişi elektriğe ulaşamıyor. Elektriğ ...
Afriped Hijyen Seti Bağışı
TADD olarak özellikle Afrika kırsalında yaşayan kadın ve genç kızların en önemli ihtiyaçlarından bir ...




