EMİNE ERDOĞAN, RACHEL RUTO İLE BİR ARAYA GELDİ
Yayın tarihi: 25.09.2026 12:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, Kenya Cumhurbaşkanı William Samoei Ruto'nun eşi Rachel Ruto ile ABD'nin New York kentinde bir araya geldi.
Emine Erdoğan ile Rachel Ruto arasındaki görüşme, New York'taki Türkevi'nde gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılan görüşmede sağlık, çevre, eğitim ve aile konularının yanı sıra çocukların dijital güvenliği ele alındı.
GÖRÜŞMEDE SAĞLIK, ÇEVRE VE EĞİTİM GÜNDEMDE
Görüşmede, iki ülkeyi ilgilendiren çeşitli sosyal konular hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş ve Afrika Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Sağlam da hazır bulundu.
EMİNE ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN PAYLAŞIM
Emine Erdoğan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Erdoğan, paylaşımında Kenya Devlet Başkanı'nın eşi Rachel Ruto ile Türkevi'nde bir araya geldiklerini belirterek, sağlık, çevre, eğitim ve aile başta olmak üzere çocukların dijital güvenliği gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Yorum Yap
Bağış Seçenekleri
Su ve Kuyu Projeleri
Afrika’nın en büyük ihtiyacı olan temiz ve içilebilir su kaynaklarına yönelik faaliyetlerimiz Uganda ...
Süt Keçisi
Dünyada aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzde 67'si Sahra Altı Afrika’da yaşam mücadelesi ...
Güneş Kiti
Afrika Kıtası’nda nüfusun yarısını oluşturan yaklaşık 620 milyon kişi elektriğe ulaşamıyor. Elektriğ ...
Afriped Hijyen Seti Bağışı
TADD olarak özellikle Afrika kırsalında yaşayan kadın ve genç kızların en önemli ihtiyaçlarından bir ...




